Mini bölcsőde ÉpítéseTOP-1.4.1-19-HB1-2019-00024

Mini bölcsőde építése Furta Községben 

A kedvezményezett neve: Furta Község Önkormányzata

Megvalósítás helyszíne: 4141 Furta, Petőfi út 5/a; 734. Hrsz.

A beruházás megvalósításának ideje: 2020.06.01-2022.12.31

Beruházás összköltsége: 99.852.945 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 99.852.945 Ft

Támogatás mértéke: 100%


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében egy új mini bölcsőde kerül kialakításra. A megvalósítás helyszíne Furta, Petőfi utca 5/A.

A fejlesztési igény, a szolgáltatás teljes hiányából adódik, erre reagálva került megfogalmazásra a tervezett új építésű mini bölcsőde kialakítása. A modern, jelenkor követelményeit minden tekintetben kielégítő bölcsőde megépítésével lehetővé válik az intézményben a gyermekek mindennapos ellátása, kültéri és beltéri mozgása és ezen keresztül a mozgáskultúrájuk fejlesztése. A projekt keretében egy modern, energiahatékonysági fejlesztéseket is magába foglaló épület kerül kialakításra. 

A épület a következő főbb helyiségeket fogja tartalmazni: bejárati előterek, babakocsi tároló, öltöző-átadó, csoportszoba (1 db), iroda, öltöző, tálaló, akadálymentes mosdó, gyermek fürdőszoba, raktár, illemhelyek, fedett terasz.

A projekt keretében 2 darab parkoló kerül kialakításra, ebből 1 akadálymentes parkoló lesz, továbbá 3 db új kerékpár támasz kerül kialakításra, mely 6 kerékpár tárolására alkalmas.Az építés rövid bemutatása:

2021. március

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás lezárult, a kivitelezővel megkötésre került a vállalkozói szerződés. A projekt kivitelezése elkezdődött.


2021.november

A kivitelezés elérte az 50 %-os készültséget. Az építkezés problémamentesen zajlik.2022. július

A kivitelezés befejeződött. A beruházás zökkenőmentesen zajlott. Ennek során teljesen elkészült az épület szerkezete, belső munkálatai és az épület körüli infrastruktúra. Beépítésre kerültek a költség vetésben szereplő gyengeáramú berendezések, valamint telepítésre került az üzemkész állapotban lévő napelemes rendszer. Az épület körüli járdák, parkolók, kerítések szintén a terveknek megfelelően elkészültek. Akivitelező határidőn belül az elvárt minőségben teljesített. Az épület a szerződésben foglaltaknak megfelelően elkészült.A projektről további információ kérhető:

Krucsó Antal polgármester

+36 (30) 383-9288