A Furtai BRILL ásványvíz

                     

     A Furtai BRILL - a briliáns ásványvíz!


BRILL egy különleges minőségű ásványvíz.

  Mégis miért került a BRILL a magas minőségű ásványvizek kategóriájába?
 
Nézzük meg milyen csillogó oldalaival tud elkápráztatni minket a BRILL :

1. BRILL - Természetes lúgos ásványvíz víz pH 8,3 értékkel és magas lúgosító kapacitással, harmonikus ásványi összetétellel.

Elméletileg, ha a pH magasabb, mint 7 akkor a közeget lúgosnak tekinthetjük. De a gyakorlatban nincs értelme lúgosnak nevezni azokat a vizeket, amelyeknek a pH-ja kisebb, mint 8.
A pH egy logaritmus skála, minden pH egység növekedés 10-szeres hidroxidion koncentráció növekedésnek (lúgosság növekedésnek) felel meg. Ezért van az, hogy a pH=8 víz 10-szer lúgosabb, mint a pH=7-s víz. A pH skála ilyen különlegességéből fakad az, hogy elegendő a pH értéknek 8,3-nak lenni és akkor ennek a víznek a lúgossága kétszer nagyobb, mint a pH=8- é.
A pH érték nem az egyetlen paraméter, amelyik biztosítja a víz lúgosító hatását. Az ásványvízben lévő hidrokarbonát és karbonát ionoknak köszönhetően, az ásványvíz puffer kapacitása nő. A puffer kapacitás azt mutatja, hogy mennyi savat kell egy bázikus anyaghoz hozzáadni, hogy a pH értéke 1 egységgel csökkenjen. Vagyis, hogy mennyire lúgosító a víz. A puffer kapacitás kapcsolatban van az ásványvízben mért, úgynevezett összes lúgossággal , az összes lúgosság viszont  a hidrogén karbonát és a karbonát ionok koncentrációja határozza meg .

A BRILL ásványvízben az összes lúgosság értéke 8,5 mmol/l, ami nagy részben a 456 mg/l hidrogén karbonát koncentrációnak köszönhető (nézd a lenti  táblázatot).

  FIGYELEM! Két paramétert kell figyelembe venni, ha a lúgosító hatásról beszélünk
          - a pH értéket és a hidrogén karbonát koncentrációt!

Amikor a lúgos ásványvizet összehasonlítják az ivóvízből ionizátor segítségével előállított lúgos vízzel, ne feledjük ezt a fontos tényt! Az ivóvízben általában az összes sótartalom alacsonyabb, mint az ásványvízben és 250-350 mg/l szinten szokott lenni. Viszont az ilyen vízben a hidrokarbonát ionok koncentrációja nem lehet magasabb, mint 200-250 mg/l, ami legalább a fele a BRILL ásványvízben található hidrogén karbonátnak! Vagyis a BRILL ásványvíz lúgosító hatása legalább kétszer magasabb, mint az ivóvízből elektrokémiailag, ionizátorral előállított lúgosított víznek, mindamellett, hogy a pH értéke "csak"  8,3!


Furta-Forrás Kft. Cím: 4141 Furta, Kossuth Lajos utca 2. Nyitvatartási idők 2013.január 1-től : Kedd : 9- 10 óra és 16 -17 óra Csütörtök: 9 - 10 óra és 16 -17 óra Telefon: +3630/410-44-66 E-mail: furtaforras@gmail.com